Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Κάθε άλλο παρά... ΣΕΡΑΦΕΙΜ!



Πριν λίγες ημέρες ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ δεν είχε τι να κάνει και είπε να πλέξει πάλι εγκώμια. 

Αυτή τη φορά τα έβαλε με τη Β΄ Βατικανή Σύνοδο. Το ψευδοσυνέδριο του Βατικανού όπως το ονόμασε καθώς όπως λέει Ἐν Συνόδῳ εὑρισκόμεθα μόνο ἐντός τῆς Ἐκκλησίας κοινωνοῦντες μέ τό πρόσωπο τοῦ Χριστοῦ διότι «ἡ ζωή καί ὁδός Χριστός». Μα του είπε κανείς ότι οι Καθολικοί πιστεύουν στο Βούδα; Δεν το ενημέρωσε κανένας ότι οι αναθεματισμοί δεν ισχύουν πιά; Εκτός του δικού του βέβαια, που προσφώνησε πέρυσι την Κυριακή της Ορθοδοξίας, όταν ο σωματοφύλακας της Χριστιανοσύνης υπερασπίστηκε με νύχια και με δόντια την ορθή χριστιανική πίστη φτάνοντας στον πρωτοφανή αναθεματισμό του ιδίου του Πάπα και τοις αυτώ κοινωνούσι!!! Θυμάμαι τους φουκαράδες της χορωδίας, που με το που άκουσαν Πάπα Βενεδίκοτω 16ο κατάπιαν τη γλώσσα τους. 

Μα γιατί άραγε δεν ακολουθούν το ζήλο και το χριστιανικό παράδειγμα του Άγιου Πειραιώς και άλλοι θεοφιλέστατοι ιεράρχες της αδερφής Ορθόδοξης Εκκλησίας; Μήπως δεν συμμερίζονται τις απόψεις του ή απλώς θεωρούν πως δεν έχει σώας τας φρένας; Όπως και να χει, πρέπει και αυτοί αν σέβονται τους εαυτούς και τα πιστεύω τους να επέμβουν, είτε σε συνοδικό είτε σε οικουμενικό επίπεδο, για να σταματήσουν τέτοιου είδους καραγκιοζιλίκια. 

Πριν από περίπου ένα μήνα ο αγαπητός Σεραφείμ κάλεσε τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο των Αθηνών να παίξουν ένα παιχνιδάκι με νεράκια. Όχι μπουγέλο, αν και κάτι τέτοιο χρειάζεται στο Σεραφείμ, αλλά μια μονομαχία με αγιασμό για να διαπιστωθεί ὄχι λογικῶς, ἀλλά ὑπερφυσικῶς ποῖος εἶναι ὁ ἀληθής Χριστιανισμός καί ποῖον ὁ αἰώνος Θεός χαριτώνει διά τῶν ἀκτίστων Αὐτοῦ ἐνεργειῶν. Ο ορθόδοξος αγιασμός θα ευωδιάζει ενώ ο δικός μας θα βρωμοκοπά. 

Άκουσα, λοιπόν, τις προάλλες ότι στη Μολδαβία παπάς έπνιξε παιδί στην κολυμβήθρα καθώς το βάπτιζε. Κύριε Σεραφείμ δεν σας προβληματίζει καθόλου ότι ο ευωδιάζον αγιασμός σας, που με καμάρι και περισσή υπεριφάνεια ευλογείτε, κάθε άλλο από ευεργετικά λειτούργησε για εκείνη την κακόμοιρη ψυχή; Ή πώς είναι δυνατόν ιερέας, χειροτονημένος από Επίσκοπο χωρίς εισαγωγικά, να κατάφερε ένα τέτοιο ολίσθημα; Είναι ποτέ δυνατόν, στην Ορθοδοξία, την μόνη Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού να συμβαίνουν τέτοια κακά; Αλοίμονο!

Όπως και να χει η ειρωνία δεν μου αρέσει αλλά χρειάζεται κάποιες φορές. Συμβαίνει ότι όταν θέλεις να συνεννοηθείς με κάποιον που έχει χαμηλότερο επίπεδό απ΄το δικό σου να πρέπει να χαμηλώσεις εσύ. Υπομονή!

Τέλος μια ευγενική συμβουλή: Κύριε Σεραφείμ την επόμενη φορά πριν μιλήσετε καλό είναι να διαβάσετε, να γνωρίσετε την ιστορία της Εκκλησίας, τη δογματική, τη θεολογία. ‘Ανοιξτε τους ορίζοντές σας διότι κάθε άλλο παρά με ...Σεραφείμ μοιάζετε. 

Όλως τυχαίως με όλα αυτά τα γεγονότα έρχεται στο μυαλό μου η εικόνα ενός μυρηκαστικού ζώου που αναμασά ενστικτωδώς τα ίδια και τα ίδια στην απελπισμένη προσπάθειά του να χωνέψει την τραγική πραγματικότητά της υπαρξής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου